Polityka prywatności

Ochrona Twoich danych i informacji osobowych była dla nas ważna od początku istnienia naszej marki i traktowaliśmy je z brutalnym szacunkiem na długo przed wprowadzeniem GDPR.

Zgodnie z poniższymi warunkami, Państwa dane i dane osobowe będą przetwarzane przez Forbidden s.r.o., Milady Horákové 185/104, 160 00 Praga 6, Republika Czeska, ID nr: 24301841, VAT nr: CZ24301841, wpisaną do Rejestru Handlowego prowadzonego przez Sąd Miejski w Pradze, Sekcja C, Wpis 194484, jako operatora sklepu internetowego www.lifeisporno.com i administratora danych. Chcielibyśmy poinformować Państwa, jako tzw. osoby, których dane dotyczą, o sposobie i zakresie przetwarzania danych osobowych, w tym o zakresie przysługujących Państwu praw związanych z przetwarzaniem Państwa danych osobowych.

1. Jakie dane osobowe przetwarzamy na Twój temat??
Przetwarzamy Twoje dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych; dalej “Rozporządzenie”) oraz zgodnie z właściwymi krajowymi przepisami o ochronie danych osobowych dane osobowe, które podajesz w związku z zakupem towarów lub korzystaniem z usług (np. Gdy zamawiasz towar w sklepie internetowym, zapisujesz się na newsletter LifeisPorno.pl lub składasz reklamację).

Obejmuje to następujące dane osobowe:

  • Imię i nazwisko
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Adres zamieszkania lub adres dostawy
  • Hasło w postaci zaszyfrowanej
  • Informacje o profilu, takie jak płeć

Przetwarzamy również dane, które uzyskujemy o Tobie, gdy kupujesz towary lub korzystasz z naszych usług. Dane te obejmują:

  • Adres IP
  • Pliki cookies
  • Szczegóły przeglądarki i urządzenia
  • Dane geograficzne
  • Dane dotyczące dokonanych zakupów (np. rodzaj, cena towaru, data zakupu)
  • Dowolny inny identyfikator online

Przetwarzamy wszystkie takie dane osobowe wyłącznie zgodnie z celami określonymi poniżej oraz w zakresie i przez okres niezbędny do realizacji tych celów.

 

2) W jakich celach i na podstawie jakich tytułów prawnych przetwarzamy Twoje dane osobowe?

  • Przetwarzanie danych osobowych w związku z zakupem towarów w sklepie internetowym.
    • Przetwarzanie danych osobowych jest konieczne w celu zawarcia umowy kupna-sprzedaży i jej późniejszej realizacji, dostawy zamówionych towarów, a także w celu wypełnienia prawnych obowiązków podatkowych.
    • W przypadku tworzenia zamówienia, zbieramy i przetwarzamy Twoje dane osobowe w następującym zakresie:
      – imię, nazwisko, adres zamieszkania lub adres do doręczeń, numer telefonu, adres e-mail.
    • Podanie tych danych osobowych jest warunkiem zawarcia lub zmiany umowy kupna-sprzedaży, przy czym podanie danych osobowych służy przede wszystkim do jednoznacznej i niewątpliwej identyfikacji użytkownika oraz do skontaktowania się z nim w celu dostarczenia zamówionych towarów.
  • Przetwarzanie danych osobowych w związku z rozpatrywaniem skarg, zapytań lub reklamacji.
    • Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest wykonywanie naszych zobowiązań umownych i prawnych. W związku z obsługą reklamacji, przetwarzamy dane osobowe również w celach wynikających z naszych prawnie uzasadnionych interesów w przypadku ewentualnego sporu wynikającego z reklamacji.
    • Przy rozpatrywaniu reklamacji zbieramy i przetwarzamy Twoje dane osobowe w następującym zakresie:
      – imię, nazwisko, adres zamieszkania lub dostawy, numer telefonu, adres e-mail, historia transakcji zamówień, szczegóły dotyczące zakupionych towarów.
  • Przetwarzanie danych osobowych w celu wysyłania newsletterów (informacji handlowych).
    • W przypadku, gdy zarejestrujesz swój adres e-mail do newslettera, będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe w zakresie
      – adres e-mail, na podstawie zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu wysyłania e-maili ofertowych i innych informacji handlowych drogą elektroniczną zgodnie z ustawą nr 480/2004 Sb. o niektórych usługach społeczeństwa informacyjnego. Rozpoczniemy przetwarzanie Twoich Danych Osobowych dopiero wtedy, gdy zarejestrujesz swój adres e-mail w celu otrzymywania newsletterów na LifeisPorno.com, a następnie zakończysz tę rejestrację, potwierdzając zgodę na przetwarzanie danych osobowych w otrzymanej wiadomości e-mail. Jeśli rejestracja nie zostanie zakończona w powyższy sposób, Twój adres e-mail zostanie usunięty bez zbędnej zwłoki.
    • W przypadku dotychczasowych klientów, możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w następującym zakresie:
      imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu
    • w powyższym celu na podstawie prawnie uzasadnionego interesu.

  • Przetwarzanie danych klientów za ich zgodą w celach marketingowych i handlowych
    • Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych i handlowych, będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe w zakresie, w jakim:
      – imię, nazwisko, płeć, adres e-mail, adres IP i lokalizację z niego wynikającą, dane uzyskane z plików cookies i podobnych technologii, dane dotyczące dokonanych zakupów, dane przeglądarki i urządzenia oraz, w stosownych przypadkach, inne identyfikatory online, przede wszystkim w celu stworzenia odpowiedniej oferty towarów i usług LifeisPorno. com lub osób trzecich oraz w związku z kierowaniem do klienta, za pośrednictwem wszystkich środków reklamy internetowej oraz za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej wykorzystywanych do wysyłania spersonalizowanych e-maili ofertowych, reklamy ukierunkowanej i innych informacji handlowych drogą elektroniczną zgodnie z ustawą nr 480/2004 Dz, w sprawie niektórych usług społeczeństwa informacyjnego, z późniejszymi zmianami.
  • Używanie plików cookie i analiza strony internetowej.
    • Jeśli korzystasz ze strony LifeisPorno.com, wyrażasz zgodę na gromadzenie plików cookie, które wykorzystujemy na naszej stronie internetowej w celu poprawy funkcjonowania strony, oceny jej ruchu oraz optymalizacji działań marketingowych, tj. oferowania reklam towarów na podstawie oceny Twojego zainteresowania towarami.

 

Co to są pliki cookie i do czego ich używamy?

Cookies to małe pliki danych, które są wysyłane przez odwiedzaną stronę internetową do przeglądarki, która przechowuje je na komputerze i są powszechnie używane do rozróżniania użytkowników. Jednakże użytkownik nie może być zidentyfikowany na podstawie tych informacji. Cookies pomagają zapamiętać Twoje działania i preferencje przez pewien okres czasu, dzięki czemu nie musisz ich ponownie wprowadzać, gdy wracasz na stronę internetową lub przechodzisz z jednej strony na drugą.

Pliki cookies pomagają w wygodniejszym dokonywaniu zakupów i łatwiejszym przeglądaniu strony internetowej. W szczególności pliki cookies wykorzystywane są do:

  • Zapewnienie prawidłowej funkcjonalności naszej strony internetowej, tak abyś mógł zrealizować proces zamawiania towarów z możliwie najmniejszymi trudnościami;
  • Zapewnienie bezpiecznego logowania, w celu uwierzytelniania użytkowników, zapobiegania nieuczciwemu wykorzystaniu poświadczeń logowania i ochrony danych użytkownika przed dostępem osób nieupoważnionych;
  • Zapisywanie danych logowania naszych klientów, aby nie musieli ich wpisywać za każdym razem od nowa;
  • Zapamiętywanie zawartości koszyka;
  • Zapewnienie wyglądu strony zgodnie z preferencjami i wymaganiami odwiedzających;
  • Analiza ruchu użytkowników, ich zachowań, preferencji i zainteresowań;
  • Dostarczanie reklam towarów zgodnie z zainteresowaniami użytkownika.

 

Nasza strona LifeisPorno.com używa plików cookie, które można podzielić na dwa rodzaje pod względem ważnościTymczasowe pliki cookie, tak zwane “sesyjne pliki cookie”, które są tylko tymczasowe i pozostają przechowywane na urządzeniu użytkownika tylko do czasu zakończenia sesji przeglądarki, oraz stałe pliki cookie, tak zwane “trwałe pliki cookie”, które pozostają przechowywane na komputerze użytkownika dłużej. Tymczasowe pliki cookie umożliwiają zachowanie informacji podczas przechodzenia z jednej strony internetowej na drugą i eliminują konieczność ponownego wprowadzania niektórych informacji. Po zamknięciu przeglądarki są one usuwane z urządzenia użytkownika. Trwałe pliki cookie pomagają zidentyfikować komputer użytkownika, ale w przypadku ponownego odwiedzenia naszej strony internetowej nie umożliwiają identyfikacji użytkownika w żaden sposób.

Książki są podzielone według funkcji na:

  • konwersje, które pozwalają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży;
  • tracking (śledzenie), które w połączeniu z konwersyjnymi pomagają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży;
  • remarketing, który pozwala na personalizację treści reklam i odpowiednie ich targetowanie;
  • analityczne, które pomagają nam poprawić doświadczenie użytkownika naszej strony internetowej poprzez zrozumienie, w jaki sposób użytkownicy z niej korzystają;
  • essential, które są ważne dla podstawowej funkcjonalności strony.

Niektóre pliki cookie mogą gromadzić informacje, które są następnie wykorzystywane przez osoby trzecie i które, na przykład, bezpośrednio wspierają nasze działania reklamowe (“pliki cookie osób trzecich”). Na przykład, informacje o produktach zakupionych przez odwiedzających naszą stronę mogą być wyświetlane przez agencję reklamową w celu lepszego dostosowania wyświetlania internetowych banerów reklamowych na stronach, które Państwo oglądają. Na podstawie tych informacji nie można jednak w żaden sposób zidentyfikować użytkownika.

Nasza strona korzysta z plików cookies osób trzecich:

.

Trzecia strona Funkcja Cookie Ważność Więcej informacji i jak zrezygnować
Google (Google Analytics) Analityka
Śledzenie
6 miesięcy / sesja https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Facebook Pixel Marketing
Śledziki
Konwersja
stały http://www.facebook.com/about/privacy/
Klaviyo Marketing
Śledzenie strony
Konwersja
stały https://www.klaviyo.com/legal/privacy-notice

 

Zgoda na korzystanie z plików cookie i wycofanie zgody

ZMIANA USTAWIEŃ COOKIES.

Przez korzystanie z naszej strony internetowej LifeisPorno.com wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Zgoda na korzystanie z plików cookies jest dobrowolna. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody na gromadzenie niektórych lub wszystkich plików cookie, mogą Państwo zapobiec gromadzeniu plików cookie poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej.Jednakże w takim przypadku może być konieczne ręczne ustawienie niektórych opcji przy każdej wizycie na naszej stronie internetowej, a niektóre usługi i funkcje mogą nie działać.

Poniżej znajduje się przegląd najczęściej używanych systemów operacyjnych oraz opcji wyłączenia lub usunięcia plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na gromadzenie plików cookie, możesz zapobiec ich gromadzeniu poprzez zmianę ustawień przeglądarki w sposób opisany poniżej.

Na kolejnych stronach znajdziesz ustawienia dla każdej przeglądarki:

Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak działają pliki cookie i jak nimi zarządzać lub je usuwać, odwiedź witrynę konsorcjum World Wide Web www.youronlinechoices.com. Jest to potężne narzędzie do zarządzania plikami cookie z możliwością blokowania plików cookie.

 

3. Jak długo przetwarzamy Twoje dane osobowe?.

  • Przetwarzamy Twoje dane osobowe w przypadku zakupu towarów w sklepie internetowym przez czas trwania stosunku umownego, a także przez czas niezbędny do zapewnienia wzajemnych praw i obowiązków wynikających z umowy oraz przez okres 2 lat od dnia upływu okresu gwarancji w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów LifeisPorno.com (patrz wyżej). Zgodnie z § 35 ustawy nr 235/2004 Dz. U. o podatku od towarów i usług w obowiązującym brzmieniu, wystawione dokumenty podatkowe są archiwizowane przez okres 10 lat od ich wystawienia. Ze względu na konieczność udowodnienia podstawy prawnej do wystawienia dokumentów podatkowych, zamówienia są również archiwizowane przez okres 10 lat od daty wysłania zamówienia przez klienta.
  • W przypadku, gdy przetwarzamy dane osobowe na podstawie Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych i handlowych lub w celu przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną zgodnie z ustawą nr 480/2004 Sb. o niektórych usługach społeczeństwa informacyjnego, z późniejszymi zmianami, dane osobowe będą przetwarzane przez okres 5 lat lub do momentu wycofania przez Państwa zgody. Jeśli wycofasz swoją zgodę, nie będzie to miało wpływu na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez LifeisPorno.com w innych celach i na podstawie innych tytułów prawnych, zgodnie z niniejszą informacją o ochronie prywatności.

 

4. Kto będzie miał dostęp do Twoich danych osobowych?

Oprócz nas i naszych pracowników, dane osobowe mogą być również przetwarzane przez partnerów LifeisPorno.com w celach opisanych powyżej. Starannie wybieramy partnerów zewnętrznych, którzy mogą przetwarzać Państwa dane osobowe jako podmioty przetwarzające i powierzamy dane osobowe wyłącznie tym partnerom, którzy zapewniają wystarczające gwarancje w celu zapewnienia odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, aby zapobiec w szczególności przypadkowemu lub bezprawnemu zniszczeniu, utracie, zmianie, nieuprawnionemu ujawnieniu lub nieuprawnionemu dostępowi do danych osobowych przesyłanych, przechowywanych lub przetwarzanych w inny sposób.

Będziemy przekazywać Twoje dane podmiotom współpracującym z nami przy realizacji umowy sprzedaży zakupionych przez Ciebie towarów:

(a) W zależności od wybranego przez Ciebie sposobu dostarczenia towaru, udostępnimy Twoje dane niezbędne do dostarczenia towaru jednemu z następujących podmiotów:
– Firma spedycyjna (Packeta)
– GLS
– DHL
– Liftago
– Inne podmioty, które w przyszłości będą świadczyć usługi dostawy.

Ponadto, zgodnie z obowiązującym prawem, jesteśmy zobowiązani do przekazywania niektórych Państwa danych osobowych, np. organom rządowym, sądom lub organom ścigania w związku z potencjalnymi postępowaniami administracyjnymi, karnymi i sądowymi w sprawach cywilnych.

 

5. Jakie prawa przysługują Państwu w związku z ochroną danych osobowych?

Jako osoba, której dane dotyczą, mają Państwo następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

  • Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, tj. np. zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych i handlowych; przetwarzaniu danych cookies można zapobiec poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej);
  • Prawo dostępu do danych osobowych (prawo do żądania informacji, czy dane osobowe dotyczące Państwa są przez nas przetwarzane, a jeśli tak, prawo dostępu do takich danych osobowych i innych informacji zgodnie z art. 15 Rozporządzenia);
  • Prawo do przenoszenia danych (prawo do otrzymania danych osobowych dotyczących Państwa w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego oraz prawo do przekazania tych danych innemu administratorowi; oraz prawo do bezpośredniego przekazania danych osobowych od jednego administratora do innego administratora, jeżeli jest to technicznie wykonalne);
  • Prawo do sprostowania (prawo do żądania od nas poprawienia niedokładnych danych osobowych dotyczących Ciebie bez zbędnej zwłoki);
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania (prawo do żądania od nas ograniczenia przetwarzania, m.in. w przypadku sprawdzenia prawidłowości danych w celu skorzystania z prawa do sprostowania; lub w przypadku, gdy dane osobowe są przetwarzane przez nas niezgodnie z prawem, ale nie zażądają Państwo ich usunięcia);
  • Prawo do usunięcia danych (prawo do żądania, abyśmy usunęli Twoje dane osobowe bez zbędnej zwłoki, w tym jeżeli dane osobowe nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, lub cofnąłeś zgodę, na podstawie której przetwarzaliśmy Twoje dane osobowe i nie ma dalszej podstawy prawnej do przetwarzania; lub jeżeli dane osobowe byłyby przez nas przetwarzane niezgodnie z prawem);
  • Prawo do sprzeciwu (prawo do żądania od nas zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych na podstawie uzasadnionego interesu);
  • Prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • .

 

6. Jak możesz się z nami skontaktować?

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych lub korzystania z powyższych praw, możesz skontaktować się z nami pisemnie na adres Forbidden s.r.o., Milady Horákové 185/104, 160 00 Praga 6 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres rumpel@lifeisporno.com.